Jesteśmy członkiem

Rejestr Instytucji Szkoleniowych
2.14/00263/2020

deway@deway.pl

+ 48 22 633 03 28

ul. Szczęśliwicka 27A  lok. 15
02-353 Warszawa

NIP   9482067822   
REGON   387040123
DUNS   851651606

Copyrights© 2002 - 2021 DEWAY
Wszelkie prawa zastrzeżone.

UDOSTEPNIJ 
 

19 października 2021r. - Warszawa/Online
Godz.: 10:00 - 16:00

 



OPIS  |  KORZYŚCI  |  ADRESACI  |  PROGRAM  |  PRELEGENCI  |  METODY  |  CENA  |  WARUNKI UCZESTNICTWA

 


OPIS SZKOLENIA

Podczas spotkania zanalizujemy prawidłowości znakowania środków spożywczych oraz omówimy aktualne wymagania prawne. W tym celu prosimy o przesyłanie swoich pytań/problemów związanych z tematyką szkolenia na 6 dni przed szkoleniem.
 



KORZYŚCI

  • Dowiesz się jakie są wymagania Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011
  • Będziesz wiedział jak interpretować najnowsze przepisy
  • Powiemy Ci o istotnych zmianach w wymaganiach prawnych w zakresie znakowania żywności
  • Pokażemy, jak przygotować etykietę
  • Ocenimy i zinterpretujemy Twoje problemy i odpowiemy na pytania
  • Wyjaśnimy Ci wątpliwości i pokażemy kierunki rozwiązywania problemów

 



ADRESACI

  • Osoby odpowiedzialne za umieszczenie i weryfikację znakowania na produktach spożywczych

 



PROGRAM

  1. Przepisy dotyczące znakowania. Regulacje na poziomie wspólnotowym i krajowym, znakowanie w oparciu o przepisy ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 oraz aktów wykonawczych.
  2. Zasady znakowania żywności. Rzetelność przekazywania informacji konsumentowi.
  3. Odpowiedzialność przedsiębiorcy za prawidłowe znakowanie produktów spożywczych
  4. Na co warto zwrócić uwagę przygotowując etykietę – elementy obowiązkowe

    •    czytelność przekazywanych informacji
    •    nazwa żywności
    •    wykaz składników
    •    ilościowa zawartość składników
    •    substancje wywołujące alergie lub reakcje nietolerancji
    •    termin ważności
    •    kraj lub miejsce pochodzenia
    •    wartość odżywcza
    •    znakowanie produktów bez opakowań i pakowanych przy sprzedaży na życzenie konsumenta

  5. Dobrowolne znakowanie
    •    ogólne zasady umieszczania dobrowolnych informacji
    •    zasady umieszczania określenia „Produkt polski”
    •    zasady umieszczania określenia „Bez GMO”
    •    zasady umieszczania oświadczeń żywieniowych
  6. Działania Inspekcji JHARS
    •    podejście Inspekcji JHARS w trakcie kontroli prawidłowości znakowania, 
    •    rodzaje sankcji stosowanych w przypadku stwierdzenia nieprawidłowości
    •    najczęściej popełniane błędy w znakowaniu
    •    wytyczne zawarte w przewodnikach

 



PROWADZĄCY

Dyrektor Biura Kontroli Jakości Handlowej w Głównym Inspektoracie Jakości Handlowej Artykułów Rolno Spożywczych. Ceniony ekspert i praktyk prowadzący szkolenia pracowników administracji państwowej i firm przemysłowych.
 



METODY SZKOLENIA
(tylko dla formuły online)

- Webinarium (transmisja audio-wideo) odbywa się w czasie rzeczywistym w oparciu o popularne narzędzia  np. Zoom, ClickMeeting, Teams
- Bez wychodzenia z domu
- Możliwość zadawania pytań ekspertowi
- By uczestniczyć w szkoleniu wystarczy dostęp do stabilnego łącza internetowego
- Nie jest wymagana instalacja dodatkowego oprogramowania


Sposób postępowania
- Osoby zainteresowane uczestnictwem w szkoleniu przesyłają zgłoszenie emailem lub przez formularz  online
- Dzień przed terminem rozpoczęcia spotkania, wysyłamy do Państwa: indywidualny kod dostępu, link  do zajęć i materiały szkoleniowe
- W dniu szkolenia o wskazanej godzinie uczestnicy logują się wykorzystując przesłany wcześniej link  i kod dostępu
- Po zakończonym szkoleniu przesyłamy Państwu certyfikat uczestnictwa

 



CENA SZKOLENIA

699 zł netto + 23% VAT za osobę przy zgłoszeniu do 5.10.2021r.
799 zł netto + 23% VAT za osobę przy zgłoszeniu po 5.10.2021r.

W cenie szkolenia
Stacjonarne: udział w szkoleniu dla jednej osoby, lunch, przerwy kawowe, certyfikat, materiały szkoleniowe
Online: udział w szkoleniu dla jednej osoby, certyfikat, materiały szkoleniowe w .pdf

 



WARUNKI UCZESTNICTWA

  1. Wpłaty należy dokonać przed szkoleniem na rachunek mBank S.A., nr konta:  53 1140 2004 0000 3702 8044 8473
  2. Przesłanie wypełnionego formularza jest zobowiązaniem do zapłaty.
  3. Brak dokonania płatności przed terminem szkolenia nie oznacza rezygnacji z udziału  w szkoleniu.
  4. Po otrzymaniu zgłoszenia prześlemy Państwu potwierdzenie uczestnictwa z fakturą proforma najpóźniej na 5 dni przed terminem szkolenia.
  5. Osoby, które nie odwołają pisemnie swojego udziału w terminie 5 dni przed szkoleniem lub nie wezmą udziału w szkoleniu, zostaną obciążone pełnymi kosztami uczestnictwa na podstawie wystawionej im faktury.
  6. Firma DEWAY zastrzega sobie prawo do zmian w programie, zmiany prelegenta, zmiany miejsca szkolenia oraz do odwołania szkolenia w uzasadnionych przypadkach.
  7. Upoważniamy firmę DEWAY do wystawienia faktury VAT bez podpisu odbiorcy.
  8. Oświadczam, że akceptuję koszt i warunki uczestnictwa.

     

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale niezbędne do przyjęcia zgłoszenia. Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych
w formularzu zgłoszenia przez DEWAY w związku ze zgłoszeniem na szkolenie, umieszczeniem w bazie danych firmy i przesłaniem informacji handlowej. Administratorem danych osobowych jest DEWAY z siedzibą w Warszawie, ul. Szczęśliwicka 27A/15, 02-353 Warszawa, NIP: 9482067822, REGON: 387040123, email: deway@deway.pl. Jednocześnie zastrzegam sobie prawo do wglądu, usunięcia oraz uaktualnienia umieszczonych danych.

 


 

Uważasz że to szkolenie powinno być zrealizowane jako zamknięte?
Chcesz dopasować program do potrzeb Twojej firmy?

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI

 

 

MASZ  PYTANIA ?   ZADZWOŃ  LUB  WYŚLIJ  EMAIL
 

T:  +48 22 633 03 28
E: szkolenia@deway.pl

Prawidłowe znakowanie żywności - aktualne zagadnienia, interpretacja, kontrole

19 października 2021

ZGŁOSZENIE PDF

ZGŁOSZENIE ONLINE