Jesteśmy członkiem

Rejestr Instytucji Szkoleniowych
2.14/00263/2020

deway@deway.pl

+ 48 22 633 03 28

ul. Szczęśliwicka 27A  lok. 15
02-353 Warszawa

NIP   9482067822   
REGON   387040123
DUNS   851651606

Copyrights© 2002 - 2021 DEWAY
Wszelkie prawa zastrzeżone.

UDOSTEPNIJ 
 

23 listopada 2021r. - Warszawa/Online
Godz.: 10:00 - 16:00

 



OPIS  |  KORZYŚCI  |  ADRESACI  |  PROGRAM  |  PRELEGENCI  |  METODY  |  CENA  |  WARUNKI UCZESTNICTWA

 


OPIS SZKOLENIA

Wydarzenie składa się z części szkoleniowej i warsztatowej.  Omówimy kluczowe zagadnienia związane z oświadczeniami żywieniowymi i zdrowotnymi na etykietach,  kary i kontrole inspekcji oraz uregulowania prawne, których stosowanie w praktyce stanowi dla producenta olbrzymie wyzwanie. W części warsztatowej przeanalizujemy pod kątem prawnym przykładowe opakowania i etykiety.
 



KORZYŚCI

  • Możliwość konsultacji projektów etykiet
  • Wyjaśnimy  wątpliwości interpretacyjne przepisów
  • Dowiesz się co kontroluje inspekcja i jakie nakłada kary ?
  • Podpowiemy Ci czy można cytować na opakowaniu publikację naukowe
  • Powiemy Ci, co interesuje konsumentów 
  • Ocenimy i zinterpretujemy Twoje problemy i odpowiemy na pytania

 



ADRESACI

  • Producenci żywności
  • Dystrybutorzy
  • Pracownicy organów urzędowej kontroli żywności

 



PROGRAM

  1. Interpretację przepisów niejednoznacznych
  2. Żywność funkcjonalna - przykłady
  3. Wymóg znaczącej ilości składnika 
  4. Zawartość składnika w 100 g, czy w porcji przeznaczonej do spożycia
  5. Oświadczenia typu „fit”, „super food”
  6. Cytowanie na opakowaniu publikacji naukowej
  7. Inne, niż w przepisach prawnych brzmienie oświadczeń
  8. Oświadczenia wprowadzające w błąd
  9. Kontrowersyjne przypadki 
  10. Zainteresowania konsumentów
    Część warsztatowa
  11. Konsultacje i analiza projektów etykiet

 

 



PRELEGENCI

Doktor nauk o zdrowiu, pracownik Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Naukowiec, dietetyk, ekspert prawa żywnościowego i bezpieczeństwa żywności. Wykładowca na ogólnopolskich konferencjach naukowych. W dorobku ma ponad 60 publikacji, w recenzowanych czasopismach krajowych i zagranicznych, wiele opinii eksperckich z zakresu znakowania żywności i wprowadzania do obrotu.
 



METODY SZKOLENIA
(tylko dla formuły online)

- Webinarium (transmisja audio-wideo) odbywa się w czasie rzeczywistym w oparciu o popularne narzędzia  np. Zoom, ClickMeeting, Teams
- Bez wychodzenia z domu
- Możliwość zadawania pytań ekspertowi
- By uczestniczyć w szkoleniu wystarczy dostęp do stabilnego łącza internetowego
- Nie jest wymagana instalacja dodatkowego oprogramowania


Sposób postępowania
- Osoby zainteresowane uczestnictwem w szkoleniu przesyłają zgłoszenie emailem lub przez formularz  online
- Dzień przed terminem rozpoczęcia spotkania, wysyłamy do Państwa: indywidualny kod dostępu, link  do zajęć i materiały szkoleniowe
- W dniu szkolenia o wskazanej godzinie uczestnicy logują się wykorzystując przesłany wcześniej link  i kod dostępu
- Po zakończonym szkoleniu przesyłamy Państwu certyfikat uczestnictwa

 



CENA SZKOLENIA

599 zł netto + 23% VAT za osobę przy zgłoszeniu do 9.11.2021 r.
699 zł netto + 23% VAT za osobę przy zgłoszeniu po 9.11.2021 r.

W cenie szkolenia
Stacjonarne: udział w szkoleniu dla jednej osoby, lunch, przerwy kawowe, certyfikat, materiały szkoleniowe
Online: udział w szkoleniu dla jednej osoby, certyfikat, materiały szkoleniowe w .pdf

 



WARUNKI UCZESTNICTWA

  1. Wpłaty należy dokonać przed szkoleniem na rachunek mBank S.A., nr konta:  53 1140 2004 0000 3702 8044 8473
  2. Przesłanie wypełnionego formularza jest zobowiązaniem do zapłaty.
  3. Brak dokonania płatności przed terminem szkolenia nie oznacza rezygnacji z udziału  w szkoleniu.
  4. Po otrzymaniu zgłoszenia prześlemy Państwu potwierdzenie uczestnictwa z fakturą proforma najpóźniej na 5 dni przed terminem szkolenia.
  5. Osoby, które nie odwołają pisemnie swojego udziału w terminie 5 dni przed szkoleniem lub nie wezmą udziału w szkoleniu, zostaną obciążone pełnymi kosztami uczestnictwa na podstawie wystawionej im faktury.
  6. Firma DEWAY zastrzega sobie prawo do zmian w programie, zmiany prelegenta, zmiany miejsca szkolenia oraz do odwołania szkolenia w uzasadnionych przypadkach.
  7. Upoważniamy firmę DEWAY do wystawienia faktury VAT bez podpisu odbiorcy.
  8. Oświadczam, że akceptuję koszt i warunki uczestnictwa.

     

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale niezbędne do przyjęcia zgłoszenia. Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych
w formularzu zgłoszenia przez DEWAY w związku ze zgłoszeniem na szkolenie, umieszczeniem w bazie danych firmy i przesłaniem informacji handlowej. Administratorem danych osobowych jest DEWAY z siedzibą w Warszawie, ul. Szczęśliwicka 27A/15, 02-353 Warszawa, NIP: 9482067822, REGON: 387040123, email: deway@deway.pl. Jednocześnie zastrzegam sobie prawo do wglądu, usunięcia oraz uaktualnienia umieszczonych danych.

 


 

Uważasz że to szkolenie powinno być zrealizowane jako zamknięte?
Chcesz dopasować program do potrzeb Twojej firmy?

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI

 

 

MASZ  PYTANIA ?   ZADZWOŃ  LUB  WYŚLIJ  EMAIL
 

T:  +48 22 633 03 28
E: szkolenia@deway.pl

Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne - teoria i warsztaty

23 listopada 2021

ZGŁOSZENIE PDF

ZGŁOSZENIE ONLINE